Ons team

Wij zijn een gedreven, multidisciplinair en hecht team van gespecialiseerde advocaten en ondersteunende medewerkers, die allen dezelfde waarden en arbeidsethiek delen: integriteit, inzet, professionaliteit, klantvriendelijkheid, creativiteit en efficiëntie. 

Dankzij de gecumuleerde ervaring en de complementaire competenties van elk van onze individuele werknemers vormen wij een allround team dat u met raad en daad bijstaat bij uiteenlopende geschillen en juridische kwesties.

ADVOCATEN

Onze advocaten zijn stuk voor stuk veelzijdige, gemotiveerde en meertalige juristen die moeiteloos conclusies en officiële documenten opstellen. Met evenveel passie en vastberadenheid houden ze een vurig betoog voor de rechtbank, voeren ze bezielde onderhandelingen of slepen ze rechtmatige akkoorden uit de brand.
 

Meester Marc Schoofs
°1967, Sint-Truiden

Als viertalige oprichter en vennoot van Advocatenkantoor Marc Schoofs, vergaart meester Schoofs al sinds 1991 ervaring in de advocatuur. Zijn specialisaties zijn commercieel, bouw- en vastgoedrecht. Hij koestert eveneens een duidelijk maatschappelijk engagement, dat gereflecteerd wordt in zijn jarenlange lidmaatschap bij de stagecommissie van de Nederlandse Orde van Advocaten aan de Balie te Brussel.

Naast vader van twee dochters is hij in zijn vrije tijd een fervent gastronoom en tevens een groot dierenliefhebber, een eigenschap die hij deelt met alle andere medewerkers van ons kantoor. Hij is bezield, verantwoordelijk en recht door zee: karaktertrekken die zowel door zijn onmiddellijke omgeving als door zijn cliënten uitermate geapprecieerd worden.


Meester Karin Schühle
°1965, Heidelberg (Duitsland)

Medezaakvoerster meester Karin Schühle beschikt over 11 jaar ervaring als internationale bedrijfsconsulente. Kort na haar verhuis naar België behaalde ze naast haar diploma Toegepaste Wetenschappen aan de Universiteit van Mannheim ook een licentiaatsdiploma in de Rechten. Haar uitgesproken talent voor talen (met Duits als moedertaal en een perfecte beheersing van het Nederlands, Frans en Engels) laat haar toe om cliënten even efficiënt in lokale als in internationale rechtszaken te begeleiden.

Ze heeft een dochter, en kan evenveel van een goed boek genieten als van een half uurtje joggen in het gezelschap van haar honden. Haar collega’s en cliënten kennen haar als een energiek, gedreven, sociaal en open persoon.


Meester Tim Wils
°1978, Etterbeek

De drietalige meester Tim Wils startte zijn carrière als advocaat in 2003 en werkt sinds 2006 bij Advocatenkantoor Marc Schoofs, waar hij zich grotendeels toelegt op contracten-, vennootschaps-, vastgoed- en strafrecht. Hij heeft een sterk analytisch vermogen en neemt zijn taak als verdediger van de belangen van de cliënt steeds bijzonder ernstig, ongeacht of dit nu voor de schriftelijke redactie van besluiten is of voor het bepleiten van een zaak voor de rechtbank. Collega’s waarderen zijn uitgebreide kennis en zijn bereidheid om anderen bij vragen steeds te hulp te staan.

Wanneer hij niet aan het werk of bij zijn vrouw en zoontje is, trekt hij de natuur in op zijn motor of mountainbike.


Meester Emmanuel Goeseels
°1976, Rijsel (Frankrijk)

Sinds 2004 is de viertalige meester Emmanuel Goeseels als extern medewerker werkzaam voor ons advocatenkantoor. Zijn ruime juridische ervaring (sinds 2000) en zijn kritisch, nauwkeurig en inventief karakter maken van hem een ijzersterke raadsman. Het feit dat hij regelmatig voor de rechtbanken staat, maakt dat hij cliënten praktijkgericht kan adviseren aangezien hij de juridische gevolgen van bepaalde beslissingen correct kan inschatten.

Hij is de trotse vader van een dochtertje en laat zich in zijn vrije tijd boeien door een goed boek. Daarnaast geniet hij van de adrenalinerush van een avontuurlijke klimpartij of een intensieve looptocht.


Meester Steven Kemps
°1980, Hofstade
Na enkele omzwervingen op (middel)grote advocatenkantoren heeft meester Steven Kemps beslist zich toe te leggen op vastgoed- en bouwrecht in de ruimste zin van het woord. Zijn veelzijdige ervaring, concentratievermogen en geduld vormen zijn grootste troeven om prachtig werk te leveren in omvangrijke en complexe dossiers. Zijn beheerste en innemende persoonlijkheid zijn waardevolle assets die hij ook voor de rechtbank kan inzetten.

Een druk sociaal leven en het samenzijn met zijn partner en hun beide kinderen laten nog weinig ruimte voor hobby's. In zijn vrije tijd houdt hij echter van een goed boek, een stevige wandeling en een fietstocht met het gezin of met vrienden.


Meester Kim Appeltants
°1978, Machelen
Meester Kim Appeltants ging als advocate aan de slag in 2001 en heeft sindsdien haar sporen ruimschoots verdiend in de sector van het familierecht. Niet alleen kent het algemene echtscheidings- en het jeugdrecht geen geheimen meer voor haar, ook de meer technische domeinen zoals erfrecht en vereffeningverdeling van huwgemeenschap maken deel uit van haar expertise.
 

Naast een volle professionele agenda vindt meester Kim Appeltants ook nog de tijd voor een druk sociaal leven. Haar sociale ingesteldheid weerspiegelt zich onder meer in haar jarenlange engagement bij het Bureau voor Juridische Bijstand..

Meester Joffroy Vincent
°1989, Brussel

Joffroy Vincent is geboren te Brussel en woonachtig in Waals-Brabant. Hij behaalde in 2014 zijn Master diploma Rechten aan de Université Catholique te Louvain-la-Neuve met onderscheiding. Met een grootvader als jurist is en een vader als advocaat, werd hij reeds vanaf zijn jeugd ondergedompeld in de wereld van het Recht. Hij heeft een bijzondere interesse in het burgerlijk recht en meer bepaald in het burgerlijk aansprakelijkheidsrecht. Als Franstalige koos hij voor een bijkomende uitdaging om in een meertalig kantoor gesitueerd in Vlaanderen zijn stage aan te vatten. Als natuurliefhebber houdt hij ervan om in zijn vrije tijd rotsen te gaan beklimmen. Verder kan je hem geregeld terugvinden in de bioscoop, houdt hij ervan om een boek te lezen en af en toe te genieten van een goed gezelschapsspel.


 
Meester Marleen De Smedt
°1981, Mechelen

Meester Marleen DE SMEDT zette in 2007 haar eerste stappen in de advocatuur. Zij startte haar carrière aan de Balie van Mechelen en vervoegde in 2015 als medewerkster ons kantoor.
Meester DE SMEDT specialiseerde zich tijdens haar Studies aan de Universiteit te Antwerpen en de Katholieke Universiteit te Brussel in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Gelet op haar bijzondere interesse in dit vakgebied, behaalde zij in 2014 het getuigschrift “Evaluatie menselijke schade” aan de Katholieke Universiteit te LEUVEN. Haar interesses en ervaring gaan echter veel verder dan het aansprakelijkheidsrecht. Zo is Meester DE SMEDT eveneens onderlegd in het strafrecht en vennootschapsrecht in de ruime zin. Haar analytisch denken, spontaniteit en ervaring maakt dat zij cliënten onmiddellijk en praktijkgericht kan adviseren.
Naast haar drukke sociale leven, brengt zij graag tijd door met haar gezin.


Meester Deborah Van Krunkelveldt
°1991, Bonheiden
Meester Deborah Van Krunkelveldt studeerde aan de Katholieke Universiteit van Leuven waar zij in 2014 eerst een master in de rechten en vervolgens in 2015 een master in het notariaat behaalde. Tijdens haar master rechten specialiseerde zij zich in het breder privaatrecht en het strafrecht. Door haar opleiding en studiestage in het notariaat had zij de opportuniteit om zich nog meer te verdiepen in onder andere het familie- en familiaal vermogensrecht, het vastgoedrecht en het vennootschapsrecht.
 

Meester Deborah Van Krunkelveldt is een open en sociaal persoon. Zij is erg leergierig en heeft een grote interesse voor het recht en haar verschillende domeinen. In haar vrije tijd gaat zij sporten of op stap met vriendinnen. Ze verkent graag nieuwe landen en steden op citytrip of tijdens verre reizen. In de winter kan je haar dan weer op de skipiste vinden.  


Meester Debra De Greef
°1988, Leuven
Meester Debra De Greef studeerde in 2013 af als Master in de Rechten, met afstudeerrichting burgerlijk recht aan de Vrije Universiteit te Brussel, nadat ze haar diploma rechtspraktijk aan de Hogeschool te Leuven had behaald. Door de combinatie van enerzijds een hogeschool opleiding en anderzijds een universitaire opleiding is ze zeer praktijkgericht. Meester Debra De Greef is sinds 2013 lid van de Balie en in 2015 vervoegde ze ons kantoor.
Ze heeft een brede interessesfeer voor het recht en meer in het bijzonder voor het familierecht en het algemeen contractenrecht.
Meester Debra De Greef is een zeer enthousiast en gedreven persoon. Ze begint steeds beredeneerd aan een nieuwe opdracht. Als ontspanning rijdt ze met de koersfiets in clubverband. 


Meester Lode Verlinden
°1990, Brugge

Meester Lode Verlinden studeerde aan de Katholieke Universiteit van Leuven waar hij in 2015 met onderscheiding zijn Master in de Rechten behaalde. Vervolgens behaalde hij in 2016 zijn Master in het Vennootschapsrecht.

Hoewel hij zich in zijn opleiding specialiseerde in het vennootschapsrecht, het ruimere economisch recht en het privaatrecht, gaan zijn interesses ook verder dan deze rechtstakken. Zo verdiept hij zich op dit ogenblik in het bouwrecht.

Meester Lode Verlinden vervoegde ons kantoor in 2016 en is sindsdien ook lid van de Balie.

In zijn vrije tijd, kan je hem tijd terugvinden bij zijn vrienden of familie, op een sportveld, achter een goed boek of in het buitenland.

Meester Eve Vlemincx
°1976, Lier

Meester Eve Vlemincx deed eerder ervaring op bij grote kantoren, alvorens ons team in januari 2014 te vervoegen. Na het behalen van haar Licentiaatsdiploma in de Criminologische Wetenschappen, behaalde zij tevens haar Licentiaatsdiploma in de Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. 

Haar specialisaties zijn vennootschaps- en ondernemingsrecht in de ruime zin.

Zij is gedreven, verantwoordelijk, leergierig en analytisch ingesteld. Bovendien werken haar behulpzaamheid en enthousiasme aanstekelijk. Meester Vlemincx is een evenwichtig persoon, die weet wat ze wil.

In haar vrije tijd maakt ze graag een uitstap, gaande van shoppen tot uitwaaien aan zee. Verder verdiept ze zich in de comparatieve filosofie, is ze sportief en een echte dierenvriend.

ONDERSTEUNEND PERSONEEL


Kristof Colonne
°1989, Vilvoorde
Kristof Colonne is een van de jongste medewerkers van het kantoor. Hij studeerde af in 2012 als bachelor rechtspraktijk en heeft een zeer praktijkgerichte instelling. Behulpzaamheid, collegialiteit en leergierigheid behoren tot zijn sterke troeven. Omwille van zijn grote interesse in het recht en in de maatschappij als geheel, studeert hij momenteel verder als Master in de Rechten aan de VUB.

In zijn vrije tijd houdt hij van een goed boek of gaat hij graag lopen. Ook een uitje met vrienden slaat hij nooit af.  


Angelique Bouchez
°1979, Anderlecht
De tweetalige Angelique Bouchez vervoegde ons kantoor in 2012. Ze is een zeer vrolijke en goedlachse jongedame. In haar werk is ze steeds stipt en ijverig, en haar kennis in boekhouding en facturering bieden een onmisbare steun voor ons kantoor. 

In haar vrije tijd gaat ze graag shoppen en spendeert ze veel tijd met haar twee kindjes.

 


Saskia Decré
°1978, Leuven
De meertalige Saskia Decré werkt sinds 2013 bij ons. Zij is enerzijds de persoonlijke assistente van Meester Schühle en anderzijds houdt zij zich vooral bezig met de organisatie van evenementen, de marketing en de algemene administratie neemt zij ook onder haar vleugels.

In haar vrije tijd is ze liefst actief bezig. Paardrijden, fietsen en hiken zijn haar favoriete bezigheden. Avontuurlijke vakanties en kamperen zijn haar manier van reizen.Maria Briers

°1950, Leuven

Maria Briers is als 65-jarige de senior van ons team, maar is nog zeker niet uitgeteld!

Na een rijk gevulde loopbaan van meer dan 40 jaar vond ze het nog te vroeg om als gepensioneerde door het leven te gaan en vervoegde ons team in januari 2015.  Haar uitgebreide talenkennis en jarenlange ervaring op het vlak van kantooradministratie zijn zonder enige twijfel een welgekomen hulp voor Saskia.

Maria houdt van lezen, film kijken en lekker tafelen.  Ze ontfermt zich graag over haar kleinzoon en houdt zich fit door wandelingen te maken met haar hond.